IMG_3575

Albert (18) belønnet med proffkontrakt: - Litt sprøtt å tenke på

Kongsvinger-gutten Albert Leer Sandstad har gått gradene fra KIL-akademiet til A-laget. Nå har han signert proffkontrakt med barndomsklubben.

Annonse:

- Det har gått fort, men nå sitter jeg her med proffkontrakt, sier Sandstad med et smil.

Unggutten trente med A-laget hele januar, men så fikk han en liten skade som satte ham utenfor. Da kom beskjeden om at han i stedet skulle bli med NTG på treningsleir til Tyrkia, rett i forkant av A-lagets opphold på Marbella.

- Jeg fikk en indikasjon på at det ville bli Tyrkia og kanskje ikke Marbella. Men jeg jobbet hardt der nede og ville komme sterkere tilbake, og så var jeg hjemme i fire dager før jeg fikk beskjed om Marbella. Det var positivt, og første gang jeg fikk et tegn om at de virkelig ville satse på meg.

Og Sandstad gjorde sakene sine bra på treningsleir med de store gutta.

- Jeg følte at siden jeg fikk sen beskjed, så måtte jeg stå på enda hardere og være maks påskrudd og konsentrert. Det ble to veldig fine uker, der jeg virkelig fikk testet meg, fikk minutter i treningskamper og det hjalp meg veldig mye å vite litt hvor jeg sto opp mot seniorgutta som holder høyt nivå. Så jeg fikk mye ut av den leiren, sier han og smiler.

Vanvittig måned

Smile har han god grunn til. Unggutten har nærmest surfet på en rosa sky de siste ukene og månedene.

- Du kan på en måte si det. Det har i hvert fall blitt en del mål, og jeg føler at jeg spiller min beste fotball og presterer bra. Det er i hvert fall veldig lovende med tanke på veien videre.

For samme dag som A-laget spilte borte mot Lyn på Nadderud, serieåpnet KIL 2 borte mot Fyllingdalen. Med to mål og bidrag med målgivende pasninger, var han sterkt delaktig i lagets storseier – samme dag som han fylte 18 år.

Les også: Storseier i serieåpningen for KIL 2

Tre dager senere kom debuten på A-laget, borte mot Nybergsund i cupen. Sandstad takket for tilliten med tre målpoeng i 8-0-seieren.

Fire dager etter det igjen, kom debuten i OBOS-ligaen, da han kom inn på slutten av kampen og bidro sterkt til opphentingen i 3-3-kampen hjemme mot Egersund.

Etterpå er det blitt spilletid både i OBOS-seieren borte mot Levanger, fra start i cupen mot Kjelsås og nok et innhopp da Start ble slått på Gjemselund lørdag.

- Det har skjedd mye på en måned nå. Det er litt sprøtt å tenke på. Særlig hvis jeg tenker på hvor jeg sto for ett år siden, da jeg spilte G17-fotball.

Gått gradene

For etter tretthetsbrudd i ryggen på slutten av 2022-sesongen, ble det mye G17 første halvdel av fjoråret.

- Jeg har egentlig bare kriget meg gjennom det og kommet opp gjennom systemet. En periode måtte jeg ta det med ro og gjøre mye drittjobb, og siden jeg ikke var 100 prosent måtte jeg jobbe meg opp igjen. Det er sprøtt å tenke på at det har gått så fort.

Les også: Albert debuterte med tre målpoeng: - Stort som KIL-gutt

Sandstad er Kongsvinger-gutt, og har spilt sin barndomsfotball i KIL.

- Jeg har gått gradene siden KIL-akademiet og oppstarten der. Nå har jeg skrevet en fireårskontrakt med A-laget. Det er litt overraskende at det kom nå, ettersom jeg bare går i andreklasse, men når jeg har begynt å sanke litt minutter i OBOS-ligaen, er det jo et tegn på at Espen og Johan har tro på meg. Da Espen kalte meg inn på kontoret, skjønte jeg litt hva det dreide seg om.

18-åringen er ydmyk, og ønsker å få takket trenere som Erik Gusterud, Patrick Holtet og Jørn Karlsrud blant dem som har gjort mye for ham. Og unggutten kommer med følgende lovnad:

- Ambisjonen nå er å prøve å få enda flere minutter i OBOS, og en A-kontrakt gir meg muligheten til det. Etter hvert vil jeg prøve å spille meg inn på laget. Men jeg vet at jeg må jobbe enda hardere for å komme dit. Å signere kontrakt er ikke slutten på løypa, jeg må bare fortsette.

Annonse fra Obos-ligaen: