Bekmørk dag på Gjemselund

KIL slapp inn fire enkle mål før pause, og kampen var ødelagt allerede før den var halvspilt.

KIL - Aalesund 1-5 (0-4)

Etter en jevn og sjansefattig innledning på kampen, eksploderte det etter 20 minutter.

Dessverre utelukkende fra bortelaget.

For plutselig kom gjestene foran i det 21. minutt, og derfra og ut omgangen så de seg aldri tilbake.

En lang ball ble slått opp fra keeper. Det ble kluss i vekslinga og tapte dueller - og vips var en AaFK-spiss alene gjennom med August Strömberg. Han gjorde ingen feil og kunne sette inn ledermålet.

Vondt til verre

Noen minutter senere gikk Noa Williams i bakken i feltet og enkelte ropte på straffe, omtrent samtidig som Oscar Kapskarmo headet fra kort hold rett på keeper.

Og i stedet satte Aalesund nummer to en liten stund etterpå. En duell ble tapt omtrent oppe ved gjestenes 16-meter og en lang ball ble slått opp mot angriperne. De kom tre mot to mot et KIL-mannskap i ubalanse, fikk en grei jobb med å spille seg gjennom og satte 2-0 forbi Strömberg – som i samme situasjon kolliderte med angriperen.

Så kom KIL nær ved et par anledninger, og Joel Nilsson var i sentrum for det meste et par minutter. Først ved et blokkert skudd fra skrå vinkel, og så på en stor sjanse på den påfølgende corneren, uten at avslutningen traff målet.

Og da Aalesund kom til en ny stor sjanse rett etterpå, var samme mann nede og blokkerte til corner.

Det hjalp lite, for på corneren etterpå fikk de avsluttet, Strömberg ga retur og de fikk pirket inn 3-0-målet.

Aalesund fortsatte å vinne dueller også på overtid av den første omgangen, spilte seg vakkert gjennom og satte inn 4-0 som det siste som skjedde før fløyta lød og lagene gikk i garderoben.

Klemensson og Kapskarmo

Tre nye KIL-spillere entret matta til andre omgang, i form av keeper Anders Klemensson, Mathias Gjerstrøm og Adem Güven. Med en ny formasjon – og sikkert et noe fornøyd Aalesund – var KIL best fra start etter hvilen.

Emil Arendrup Nielsen sendte keeper ut i full strekk med et fint skudd snaue ti minutter ut i økta, men gjestene tok seg også av returen.

Like etterpå var det Aalesunds tur til å rope på straffe, men heller ikke denne gangen ble ropene hørt.

På det tredje skal det tydeligvis skje, for Aalesund fikk straffespark etter at vi rundet timen. Emil Arendrup Nielsen fikk gult kort i situasjonen, men så ikke ut til å forstå noe som helst av det. Uansett; straffen gikk i mål og 5-0 var et faktum.

Gjestene skapte et par gode muligheter rundt 70 spilte minutter, men debutant Klemensson i KIL-bur reddet, og spesielt den siste var mesterlig.

Leiesoldaten Oscar Kapskarmo har hatt noen sjanser i sine første kamper i KIL-trøya, men i det 80. minutt satt den endelig for spissen. Da innlegget kom fra venstresiden steg han fint til værs og headet ballen i mål inne ved stolpen.

KIL kunne fort ha pyntet ytterligere på resultatet på slutten av kampen, da Mathias Gjerstrøm fikk godt treff og skjøt i stolpen og ut oppe ved krysset med noen minutter igjen av ordinær tid.

Det ville dog bare blitt en fattig trøst. For dette var en bekmørk dag på Gjemselund.

Mål: 0-1 (21.), 0-2 (34.), 0-3 (43.), 0-4 (45.), 0-5 (62., str.), 1-5 Oscar Kapskarmo (80.).