Comeback på landslaget etter KIL-spill

Robert Orri Thorkelsson er på landslagsoppdrag med Island U21. Det er første gang på omtrent ett år han tas ut på landslaget.

Annonse:

Foto: Kenneth Berger, KB.Sportsmedia

- Jeg er veldig glad for å reise dit. Jeg har ikke vært der på en stund på grunn av den tidligere skaden min og lite spilletid. Det er alltid gøy å møte de islandske gutta, og mange av dem er mine venner, så jeg koser meg alltid når jeg er der, sa Orri rett før avreise.

Han har hatt rollen som kaptein på laget, men i en periode har han vært ute av troppen.

- Det har vel gått fire-fem kamper, men omtrent ett år siden sist jeg ble tatt ut og kunne være med.

Finner tonen med Holmé

For nå er han både skadefri og får masse minutter på banen. Det var også en del av motivasjonen for å komme til KIL; å holde seg frisk, få spilletid og komme seg tilbake på landslaget.

- Tidligere har jeg ikke spilt like mye, og har spilt på landslaget uten å være helt i kampform. Dette er første gang på lang tid jeg har spilt mange kamper og alle minuttene, og reiser til landslaget i kampform.

Terminlisten for samlingen viser oppgjør mot Danmark og Wales, og en fin bonus er det å kunne få reise hjem og være med venner og familie, for spilleren som er hentet hit på lån fra Montreal i Canada.

- Det blir fint å få litt tid med familie og venner, og jeg kommer ikke til å være innelåst på hotellet, men kan være litt hjemme og leve et normalt liv mellom kampene.

Over tid har han nå dannet midtstopperduo med Fredrik Holmé i KIL-trøya.

- Fredrik og jeg har en bra forståelse av hverandre, og jeg liker veldig godt å spille med ham. Som lag har vi sluppet inn for mange mål, men Fredrik og jeg går bra sammen og kommer til å utvikle samspillet og bli bedre.

- Det er to unge gutter til å være et midtstopperpar?

- Ja, og Fredrik tar mye ansvar. Han er bare ett år eldre, men måten han tar ansvar og snakker på, gjør at jeg føler at han egentlig er flere år eldre. Han er den «eldre karen» i forsvaret, sier Orri med et smil.

Ta med lederegenskaper tilbake

Men i form av å være kaptein på U21-landslaget er det et tegn på han innehar de kvalitetene selv også.

- Jeg prøver alltid å «steppe opp» lederegenskapene mine på landslaget. Der har jeg tidligere spilt med eldre gutter, men nå er de fleste yngre eller på samme alder.

- Er det noe du kan ta med deg tilbake hit og videreføre?

- Absolutt, jeg kan helt klart gjøre det enda mer her også. Jeg har gjort det gradvis mer og mer etter hvert som jeg har fått en posisjon i gruppa og laget. Jeg vil sikkert gjøre det enda mer etter hvert som jeg spiller stadig flere kamper.

Fredag kveld vant laget 4-2 over Danmark i EM-kvalifiseringen, med Orri Thorkelsson i midtforsvaret. Kampen mot Wales spilles i morgen, tirsdag.

Lars Christian Krogh Gerson spilte hele kampen for Luxembourg mot Nord-Irland, og var ubenyttet reserve mot Belarus.  

Albert Leer Sandstad kom inn i begge kampene og debuterte med flagget på brystet, på sin første samling med det norske G18-landslaget. 

Annonse fra Obos-ligaen: