Har tatt et tøft og uvanlig valg: - Det blir trist å forlate KIL

Mats Lindegaard (20) har proffkontrakt med KIL, men har valgt å avslutte den for å prioritere andre utfordringer.

Annonse:

- Jeg har bestemt meg for å dra til Trondheim for å studere. Det er et studie som heter Elektronisk systemdesign og innovasjon, som høres litt vanskeligere ut enn det antageligvis er, på NTNU, sier 20-åringen og fortsetter:

- Jeg har noen interesser som er litt på siden av fotballen, og nå har jeg fått muligheten til å begynne på dette studiet. Jeg synes det høres bra ut for meg akkurat nå. Det går mest på at jeg har lyst til å prøve noe annet, og personlig trenger jeg nye utfordringer.

Den unge målvakten har hatt proffkontrakt med KIL, og denne sesongen har han vært på utlån i FUVO, der han har spilt kamper og samtidig jevnlig trent med KILs A-lag på dagtid.

I forbindelse med utlånet i vår skrev også kil.no en artikkel om Lindegaard under overskriften «Norges smarteste keeper med proffkontrakt». Den handlet blant annet om at 20-åringen også har deltatt i NM-finalen i matematikk.

- Hvis noen leste den forrige artikkelen, så har jeg jo vært litt flink i dette også, og da er det kanskje enda morsommere og mer tiltrekkende å prøve seg på noe nytt.

Les også: Norges smarteste keeper med proffkontrakt

Studier i Trondheim lar seg naturlig nok vanskelig kombinere med videre spill i KIL.

- Det er litt langt å pendle Trondheim – Kongsvinger, så jeg gir meg i KIL nå. Min siste dag her er fredag 2. august. Det blir trist, for jeg har vært her ganske lenge. Selv om jeg har vært i kulissene, så har jeg vært her i snart fire år. Det blir vemodig, men jeg sitter egentlig bare igjen med positive ting.

- Det blir trist, men slik er det med viktige valg i livet. Det gjør litt vondt når du forlater noe som har vært så bra som det KIL har vært, sier Lindegaard.

Foreløpig er det litt mer usikkert hva som skjer med den videre fotballkarrieren, men det er ikke nødvendigvis slik at hanskene er lagt helt på hylla.

- Jeg har ikke helt tatt avgjørelsen ennå. Jeg tror nok at det blir noe fotball, men antageligvis ikke helt i begynnelsen og med en gang. Jeg tar nok en liten pause når jeg kommer opp for å komme litt inn i studielivet, men man skal ikke se bort fra at jeg prøver meg på fotballen igjen etter hvert.

KIL-sjef Espen Nystuen skulle gjerne sett at den unge og talentfulle målvakten fortsatte i klubben, men respekterer avgjørelsen og ønsker lykke til.

- Mats velger studier foran fotball, og det er lov og i mange tilfeller smart. Mats er jo en smart fyr, som har mer enn gjennomsnittlige evner innenfor matematikk. Det er forståelig når han kjenner på dette selv, og vi ønsker selvfølgelig Mats lykke til, selv om det er kjedelig. Vi har tro på at han kan bli en god keeper, men han må få lov å velge selv, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: