Målløst i spennende høstduell

I en tett, jevn og spennende affære på Gjemselund, ble det intenst til siste slutt. Ingen av lagene greide å omsette mulighetene til mål, og det endte uavgjort i høstmørket.

KIL - Moss 0-0 (0-0)

Noen skadeutfordringer i forkant gjorde at trenerteamet valgte å stokke litt om på startelleveren hjemme mot tredjeplasserte Moss.

Og etter to ukers pause grunnet landslagsopphold, var KIL innstilte på å vise seg fra sin beste side under flomlysene en tidlig høstkveld.

Tidlig i oppgjøret fant Andreas Dybevik spissen Oscar Kapskarmo med et fint innlegg, og leiesoldaten fra Bodø/Glimt kunne fått til en heading, men valgte i stedet å forsøke å ta ned ballen og Moss fikk avverget.

Det fikk de også noen få minutter senere, da Ludvig Langrekkens forsøk på skudd ble blokkert.

Etter kvarteret ble det et lengre stopp i spillet etter at Kapskarmo skallet sammen med en stopper, og da det startet opp igjen virket KIL fortsatt litt øre. De ble tatt på en overgang som fort kunne blitt enda farligere enn avslutningen et stykke utenfor mål.

Så kom Noa Williams til en ålreit mulighet etter en utboksing fra keeper, men det endte bare med corner. På corneren fikk Moss tak i ballen, kontret effektivt og var svært nær å ta ledelsen. Avslutningen alene med August Strömberg strøk forbi på feil side av stolpen om man ser det med kråkebrillene til Moss-gjengen.

Kapskarmo fikk en god mulighet på en heading som gikk like over, da Emil Arendrup Nielsen slo et godt innlegg fra sin venstreside minutter før hvilen, men lagene kunne gå i garderoben ved halvtid etter en spennende, jevn og morsom omgang fotball.

I pausen måtte Fredrik Holmé gi seg, og inn kom Mapenda Mbow i midtforsvaret på et KIL-lag som gikk offensivt til verks. Laget skapte en stor sjanse ved Kapskarmo fem minutter ut i omgangen, da han dro seg fri og fikk avsluttet, men en god redning fra den gode mossemålvakten hindret jubel.

Samme mann hadde også en ball i nettet etter et frispark i det 62. minutt, men flagget var oppe for offside.

En bra KIL-periode fulgte også etter dette, og en opplagt Dybevik slo to fine innlegg på kort tid, uten at det ble omsatt til noe tellende.

Senere i omgangen var det Ludvig Langrekkens tur til å komme til en stor sjanse, men keeper vartet opp med en kjemperedning og avverget situasjonen da KIL-spissen ikke fikk ordentlig klem på avslutningen.

Etter en gjenvinning fant Kapskarmo Arendrup på venstresiden, men skuddet gikk til side for målet i det 83. minutt.

Ingen av lagene greide å putte ballen i nettet og dermed ebbet det ut med 0-0 og ett poeng til hvert av lagene.