Neste motstander: Egersund

Mandag kveld klokken 19:00 står Egersund på motsatt banehalvdel på Gjemselund, i den tredje serierunden i årets OBOS-liga.

Annonse:
S Kongsvinger-Ranheim TF (2-1) 01.04.2024 17:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
U Lyn-Kongsvinger (1-1) 07.04.2024 17:00 Nadderud stadion
U Kongsvinger-Egersund (3-3) 15.04.2024 19:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
OBOS-ligaen
TV 2 Play
S Levanger-Kongsvinger (1-2) 20.04.2024 16:00 TOBB ARENA Levanger
S Kongsvinger-Start (3-0) 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er

Egersund har satset hardt på opprykk fra 2. divisjon over tid, men snublet i flere sesonger. Da var det ikke rart at det var fyrverkeri, champagne og gledestårer da det endelig ble spikret i fjor – etter et drama av de sjeldne i konkurranse med Lyn.

Klubben ble stiftet tilbake i 1919, og denne sesongen er de på det høyeste nivået i løpet av sin 105 år lange historie. Som Stavanger Aftenblad skriver, var de riktignok oppe på nivå to for 62 år siden, men da var seriesystemet annerledes.

Det betyr at årets utgave uansett er historisk, og de kom inn i årets OBOS-liga med et smell.

Med 4-3-seier borte mot Sandnes Ulf fikk de en strålende start på året. Tidligere Viking-spiller Stian Rokås Michalsen satte inn to scoringer, mens Henrik Elvevold og tidligere Rosenborg-spiller Andreas Helmersen puttet hvert sitt.

«Kan noen hjelpe med kunstgresset mandag morgen» skrev klubben nylig på sin nettside. De står nemlig foreløpig med bare en seriekamp, ettersom banen ikke er klar. De er satt opp med første hjemmekamp mot Aalesund 20. april.

Laget trenes av Kjell Andre Thu, som har en spillerfortid i klubber som Sandefjord, Skeid, Eidsvold Turn og Sarpsborg, i tillegg til Ørn Horten der han også har vært trener.

Etter å ha imponert på trenerbenken hos sistnevnte, ble han kontaktet av Egersund, med mål om å løfte klubben det siste steget opp til OBOS-ligaen. Det klarte han på første forsøk.

På Deadline Day lånte de inn Madiodio Dia fra FK Haugesund, og det finnes mange spillere med erfaring fra høyere nivå og større klubber i spillerstallen.

I tillegg kan vi med semi-lokalt blikk nevne tynsetingen Ådne Midtskogen, som har vært innom HamKam, Nybergsund og Elverum. For Elverum og Nybergsund har også Kristian Kjeverud Eggen spilt. Han viste seg frem på trening med KIL i vinter, men endte med å signere for det nyopprykkede laget i slutten av januar.

Klubben går under kallenavnet Tigrene og av kjente navn som har spilt for klubben finner vi blant annet Bengt Sæternes, Valon og Veton Berisha, Zlatko Tripic, Kai Ove Stokkeland og Johan Lædre Bjørdal.

Annonse fra Obos-ligaen: