Vellykkede grep og råsterk laginnsats ga etterlengtet seier

Det var ikke den mest velspilte og vakreste fotballkampen som er blitt spilt, men det betyr ingen verdens ting. KIL gjorde grep, reiste seg som en felles enhet og kjempet inn tre poeng med nebb og klør.

Annonse:

Mjøndalen - KIL 1-2 (0-0)

Lørdag på Gjemselund var et bunnpunkt for alle involverte, og opplevelsen på toppen av en tung periode har gått på selvtilliten, selvfølelsen og stoltheten løs. 

Etter et mye omtalt møte i garderoben rett etter kampen, begynte jobben med å slå tilbake. Hver stein skulle snus i jakten på en opptur og seier, og grep ble gjort. 

Det ble endringer i struktur og formasjon, i inngang til kampen og flere andre ting. Det resulterte i en felles kraft som sammen dro i land en lite velspilt, men ditto deilig krigeseier borte mot Mjøndalen onsdag kveld. 

Les også: Vålerenga og Fanzone+: Kan bli best besøkte kamp på Gjemselund siden 2010

KIL skulle ta litt mindre risiko, ligge litt lavere i banen og vente på de rette øyeblikkene. Helt fra begynnelsen av oppgjøret var det mange dueller og intens kriging, og få sammensatte pasninger og trekk. 

Adem Güven kom til en skuddmulighet etter elleve minutter, men avslutningen gikk rett på keeper. Så var det tidligere KIL-spiller Vegard Leikvoll Moberg som forsøkte seg for Mjøndalen, men han traff ikke ramma. 

Etter et fint angrep kom Joel Nilsson til skudd for første gang i kampen. Han skulle treffe bedre senere. 

Harald Holter løp seg fri til en kjempesjanse på et frispark fra venstre etter 35 minutter, men stussen fra kort hold forsvant på utsiden av stolpen. 

Bakerst var start-debutant Anders Klemensson trygg og tydelig i målet, og det var et par blokkerte langskudd fra Holter og Lars Christian Krogh Gerson. 

Ellers skjedde det meste etter hvilen. 

KIL fikk en drømmestart på den andre omgangen, og Jesper Grundt skjøt og skaffet corner på en god sjanse minutter etter sidebyttet. På corneren etterpå satt ledermålet, da Andreas Dybevik svingte ballen inn og Oscar Kapskarmo på heltfrekt vis satte inn sitt andre mål i KIL-trøya med hælen med ryggen mot mål. 

Mathias Bringaker stilnet KIL-jubelen like etterpå da han utlignet, og Mjøndalen trøkket litt på noen minutter. 

Men KIL slo tilbake igjen, og denne gangen fikk Nilsson drømmetreff. Den svenske backen banket til på pasning fra Dybevik, og sørget for ny ledelse etter drøye timen. 

Med hele ni lokale spillere i troppen kriget og kjempet KIL-gutta for hverandre, og til tross for at Mjøndalen klarte å sette inn en sluttspurt, sto de imot og dro seieren i land. 

En ekstremt viktig psykologisk opptur - og ny tro på ting inn mot folkefesten som venter mot Vålerenga på Gjemselund lørdag. 

Asset 1 Asset 2
41
Klemensson


21
Lysgård
6
Holter
10
Krogh Gerson

22
Langrekken
2
Nilsson
Goal 62'

27
Dybevik
Substituted out 90'
20
Grundt
7
Taylor


32
Kapskarmo
Substituted out 80'
Goal 46'
9
Güven
Substituted out 71'
Innbyttere
71
Ekerhaugen
1
Strömberg
12
Mbow
30
Tenden
46
Damhaug
17
Gjerstrøm
Substituted in 90'
14
Haren
48
Sandstad
Substituted in 80'
11
Williams
Substituted in 71'
Innbyttere
  • 71
    Ekerhaugen
  • 1
    Strömberg
  • 12
    Mbow
  • 30
    Tenden
  • 46
    Damhaug
  • 17
    Gjerstrøm
    Substituted in 90'
  • 14
    Haren
  • 48
    Sandstad
    Substituted in 80'
  • 11
    Williams
    Substituted in 71'

Annonse fra Obos-ligaen: