Aamodt Eriksen takkes av: - Hatt det veldig, veldig fint i KIL

En uheldig Marius Aamodt Eriksen har fått mye av tiden sin i KIL spolert av skader. Men når veien nå går videre for lysluggen, tar han med seg gode minner, masse lærdom og fine erfaringer til neste stoppested.

Annonse:

Partene er nå kommet til enighet om at det beste for 23-åringen er å starte med blanke ark i en ny klubb. Derfor tar backen denne uka farvel med klubben han har vært en del av i to og en halv sesong.

-  Jeg har hatt det veldig, veldig fint her. Det var første gangen jeg flyttet hjemmefra og jeg har lært å bli mer voksen. Det var en fin overgang og jeg ble tatt godt imot fra første stund av alle i klubben. For min del var det nesten flaks med covid, for vi dro rett på treningsleir i Karlstad og bodde på små campinghytter. Da bare må du bli kjent med folk. Det var nok en fordel for meg som ny spiller, sier Aamodt Eriksen og smiler, og legger til at han havnet i gruppe med «gamlegutta» på den turen.

- Vi fikk et godt forhold tidlig, og det har fortsatt hele tiden.

Østfoldingen har bare positive ting å si om det som har vært hans arbeidsplass og tilholdssted.

- Det er en helt topp gjeng her, som jeg kommer til å savne. Miljøet i klubben er jo helt nydelig. Sosialt har det vært veldig fint. Sportslig sett har det vært mye skader og dritt, som har gjort at det ikke har gått som hverken jeg eller klubben forventet. Det er veldig synd, men var selvfølgelig veldig vanskelig å forutse i forkant.

- Men det at det har vært så fin gruppe her har gjort det litt lettere å være skadet også. Man føler ikke at man havner på utsiden, men blir godt tatt hånd om. De er flinke til å spørre hvordan det går. Det gjelder trenerne jeg har hatt her også, fra Mæland og til de som er her nå.

Ventet halvannet år på debut

For det er ikke til å komme utenom at Aamodt Eriksen har vært ekstremt uheldig, og at skadene har sørget for at han aldri kom helt i gang. Den hurtige backen ble hentet til KIL før 2022-sesongen, etter å ha imponert for Kvik Halden i PostNord-ligaen.

Så var uhellet ute før eventyret egentlig startet.

Allerede i forbindelse med første seriekamp i 2022 kom den første av flere skader.

- Jeg fikk jo faktisk ikke debuten min i en tellende kamp for A-laget før i fjor. Det tok halvannet år før jeg fikk spille i OBOS-ligaen, og det var ikke det jeg hadde sett for meg. Jeg hadde en plan og intensjon om spille meg inn i laget fra start. Men slik gikk det ikke.

Og da han endelig hadde trent seg opp og var klar igjen, fikk han nøyaktig samme type skade. Den gangen i motsatt bein.

- Det var nesten litt komisk det greiene der, fra bein til bein. Jeg vet ikke helt hva det kom av heller. Men jeg har lært mye av det. Man kan lære noe av absolutt alt, og jeg er blitt mye bedre kjent med kroppen og lært å ta bedre hånd om den. Det synes med at jeg har spilt langt flere kamper det siste halvannet året enn det første.

- Klubben betyr noe

23-åringen, som også har vært innom Sarpsborg, har rosende ord også hva gjelder både byen og klubben Kongsvinger.

- Dette er en ypperlig by å være i; en liten by på landsbasis, der du hilses på i butikken og får et nært forhold til folkene som er de samme som kommer på tribunen. Man kan fokusere fullt og helt på fotballen og det er ikke så mange distraksjoner.

- At A-laget også bidrar på KIL-akademiet gjør at man får et fint innsyn i hvordan ting i klubben funker, fra akademi til toppfotballen. Vi ser det på barna at de synes det er stas, og det er jo hyggelig for oss også. I år ser vi også en liten supportergjeng med barna fra akademiet, og det viser at klubben betyr noe her i byen, for både store og små.

Neste stoppested er allerede avklart. Arendal har over tid vist interesse for backens tjenester.

- Det er kanskje en følge av skadene og litt andre ting, at jeg ikke har spilt så mye førstelagsfotball. Nå er jeg 23 år og i en alder hvor det er viktig for min utvikling å spille mer regelmessig på et førstelag. Å komme til et nytt sted og få en ny start, og ikke være han som er skadet, på en måte. Nye impulser i en klubb jeg ikke er så kjent med, men som har flere kjente ansikter, i Andreas Smedplass, Mikael Haga og Vegard Hansen. Det gjør det litt tryggere å reise dit også.

Gjort seg bemerket

Og selv om han tar steget ned en divisjon i jakten på regelmessig spilletid, betyr det på langt nær at han ikke har de samme ambisjonene.

- Hvis ikke jeg hadde hatt ambisjoner, hadde jeg ikke gjort dette. Da hadde det mest sannsynlig ikke vært så viktig for meg å få spilt kamper. Jeg vil spille på høyest mulig nivå fortsatt, og om det er OBOS, Eliteserien eller ut av Norge, får tiden vise. For å kunne oppnå det, må jeg spille mer enn i et innhopp her og der. En fast kamprytme blir viktig for meg for å få vist meg frem.

- Vi ser også i cupen hvert år at PostNord ikke er et dårlig nivå, og det er mange eksempler på at det kan skje mye i fotball, sier det sympatiske hurtigtoget.

Aamodt Eriksen tok farvel i forbindelse med onsdagens treningsøkt. KIL-sjef Espen Nystuen hadde flere fine ord å si.

- Tiden til Marius her har på grunn av skadeproblemene ikke blitt slik han og vi ønsket. Men Marius har likevel gjort seg bemerket her hos oss og etterlater seg et veldig godt inntrykk. Han er et fint menneske, som ser de rundt seg og som vi ønsker alt godt. Vi vil takke Marius for tiden hans i KIL og ønsker ham lykke til videre, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: