Back in action - Vi møter Moss på bortebane

Lørdag sparkes OBOS-ligaen igang igjen, og vi møter Moss på Melløs!

Annonse:

Lørdag klokken 16:00 sparkes OBOS-ligaen i gang igjen for KIL sin del, samtidig som fem andre kamper spilles samtidig. Tabellteten er jevn og det er kun 2 poeng opp til Vålerenga, som foreløpig ligger på førsteplass. Tabellen kan dermed endre seg mye i løpet av denne runden.

Vi møter Moss, som rykket opp til OBOS-ligaen i 2022, og endte på tiendeplass på tabellen i sin første sesong etter opprykket. Mossingene har vist god form i den siste perioden, og har stukket av med seier i syv av deres åtte siste kamper, og dermed klatret seg helt opp til en tredjeplass på tabellen.

KIL derimot viste svakere resultater rett før ferien, med ett poeng og 11 mål baklengs på de tre siste kampene. Kongsvinger falt dermed ned fra førsteplass til fjerdeplass på tabellen, bak Vålerenga, Egersund og Moss.

KIL spilte treningskamp mot Vålerenga fredag 12. Juli, der det var veldig gode tendenser i de første 60, og svakere de siste 30. I den kampen scorte Emil Nielsen og Jesper Grundt for KIL. Sist seriekamp var 22. Juni da KIL gikk på et 2-0 tap borte mot Sogndal.

- Jeg synes laget ser veldig bra ut inn mot høstsesongen. Vi har vært gjennom Mapei-tester som viser at laget er i veldig god form. Det har vært veldig god energi på treningene, og vi gjennomførte en veldig god første omgang mot Vålerenga sist fredag. Vi er alle enige om at vi presterte under par de siste kampene før sommerpausen, men alt tyder på at vi skal prestere bedre nå, forteller Jesper Grundt.

 

Fortid i Moss


Jesper Grundt har fortid med Moss, fra da han var der på lån fra KIL i 2022. Det var den sesongen Moss tok førsteplassen i sin avdeling i Post Nord-ligaen, og rykket dermed opp til OBOS-ligaen.

- Det er alltid gøy å ta turen til Melløs og møte Moss, da jeg har en del kamerater der som alltid er gøy å se igjen. Det at jeg spilte en sesong i Moss gir meg ekstra motivasjon inn mot kampen, det er alltid noe jeg gleder meg til, forklarer Jesper. 

- Det er veldig imponerende hva de har fått til i Moss og at de gjør det såpass bra nå, men jeg er ikke veldig overrasket da jeg opplevde at de jobbet veldig bra i klubben. Det er tydelig at de har fortsatt med det gode arbeidet i lengre tid nå, og det har gitt resultater for klubben.

 

Moss som motstander

 

- Vi spiller alltid jevne kamper mot Moss, og jeg forventer det samme denne gangen. Moss er et solid lag som er vanskelig å bryte ned. 

KIL tapte 1-2 på Gjemselund og vant 0-1 på Melløs de to kampene KIL møtte Moss i fjorårets sesong. Etter kampen på Lørdag er sesongen halvspilt for KIL sin del, da Moss er det eneste laget KIL ikke har møtt enda denne sesongen. Det er gode muligheter for KIL til å klatre på tabellen denne helga.

Annonse fra Obos-ligaen: