
Brasilianske Caique er KILs nye fysiske trener
I løpet av oppholdet i Spania har en nyansatt sluttet seg til klubbens støtteapparat. Brasilianske Caique Muller (32) er KILs nye fysiske trener.
Han ankom Marbella for noen dager siden, etter å ha reist fra Indonesia, der hans forrige klubb holder til. Etter noen dager med observasjon, samtaler og jetlag er 32-åringen i ferd med å bli kjent med sine nye kollegaer og spillergruppe.
- Det er et par hovedgrunner. En ting er landet generelt sett, Norge er attraktivt med tanke på livskvalitet og den type ting. Og klubben er ambisiøs, akkurat som meg, sier Muller om hvorfor en brasilianer ønsker å jobbe med fotball i Norge.
Helt ukjent med hva som venter ham, er han dog ikke. I tre år arbeidet han i Sverige, for to ulike klubber. Jönköping og Örebro var arbeidsgiver i henholdsvis ett og to år.
- Det var veldig fint, og jeg likte begge byene godt. Jeg fikk venner og koste meg med å bo og jobbe der.
Anbefalt av svensk kontakt
Og det er også slik han dukket opp på KILs radar og endte i samtaler med klubben.
- Det var via en fysisk trener jeg hadde da jeg spilte i Degerfors, som jeg fortsatt har litt kontakt med. Jeg spurte ham om han visste om noen som kunne være interessante for oss, og han kom opp med flere navn. Caique var ett av dem. Klubben tok kontakt og vi har hatt lengre prater om både hans og vår filosofi – og fant ut at dette kan være en bra match. Det var den siste puslespillbiten i teamet, så nå er vi fulltallige og har alt på plass, sier hovedtrener Johan Wennberg.
Se også: Her slår lynet ned rett ved banen - fanget i stormen
Muller var i full gang med å lede prep og oppvarming før uværet satte en stopper for treningen i Marbella fredag.
- Han jobber tett med både medisinsk og trenerteamet. Han er jo fitness coach, som har bra peiling både på styrke og det som skjer ute på feltet. Han brenner mye for å individualisere ting, og det er han allerede i gang med, sier Wennberg.
Forrige klubb i Indonesia
Hans forrige klubb holdt til i Indonesia, der han jobbet i en klubb i toppdivisjonen.
- Jeg kjente til han som var hovedtrener der, og slik kom det i stand. Det var en god erfaring. Det er et land som er svært entusiastiske og elsker fotballen, på en ganske lik måte som i Brasil. Det var full stadion og de nærmest slåss med deg hvis de blir sinte. Jeg tror jeg så to-tre slåsskamper på tribunen på de fem månedene jeg var der, sier Muller med et smil.
(Artikkelen fortsetter under):

Året før tilbragte han i Thailand, i en klubb i landets toppdivisjon, så det er en bereist og eventyrlysten herremann som nå ankommer Kongsvinger. Selv har «han spilt fotball hele livet i gatene i Brasil», men kom inn i bransjen som fysisk trener.
- Jeg har en lidenskap for fotball og for å hjelpe folk. Jobben min er en fin kombinasjon av det. Jeg har lyst til å hjelpe klubben, og kanskje gjøre det fysiske treningsarbeidet enda mer individuelt og spesifikt. Jobbe sammen med Martin (Skogli Holt, sports scientist) og legge opp treningen enda mer ut fra hver enkelts behov, og samtidig bidra til å integrere spillerne som er på vei tilbake fra skade til gruppen. Hjelpe trenerteamet med belastningsstyring og bidra på alle måter jeg kan.
Lite samba i gymmen
Muller kan fortelle at den fysiske biten av fotball også er langt fremme i Brasil nå, men at den ikke har alltid har vært i fokus i det teknikkgale landet.
- Brasiliansk fotball hadde ikke en sterk villighet til å utvikle fysikken, men det er blitt veldig profesjonelt. Prosessen som har skjedd i det siste, med å ta vare på kroppen og at fysikken er en viktig pilar i sporten, har utviklet seg mye. Klubbene forsto viktigheten av å investere i fitness, og de fleste har gode fasiliteter og er proffe på disse områdene. Nå er det ganske sammenlignbart med Sverige, der spillerne er sterke og lette å utvikle og jobbe med.
Foreløpig har han bare kjent sine nye kollegaer i noen dager, men allerede glidd godt inn i miljøet.
- Førsteinntrykket mitt er at trenerteamet og lederne er veldig organiserte og ivrige på å utvikle seg så mye som mulig og tilrettelegge så optimalt de kan. Spillerne virker veldig konkurransedyktige og ønsker å bli bedre. Jeg må bare rette en takk til klubben som vil satse på meg, og gjøre mitt aller beste.
- I Norge har vi et uttrykk som heter «sambafotball». Blir det samba på gymmen nå?
- Egentlig ikke, smiler Muller, som nå er på leilighetsjakt i Kongsvinger sammen med kona.