Dybevik har signert: - Merket på to timer at jeg har kommet til en proff klubb

Andreas Dybevik (26) har i dag signert for KIL. Midtbanespilleren kommer fra Bryne og har skrevet under på en avtale på tre og halvt år.

Annonse:

- Det er kjempespennende. Dette passet meg veldig fint nå. Etter seks år i Bryne hadde jeg lyst på noe nytt. Jeg har hatt en god dialog med Espen Nystuen, og da jeg også traff Johan Wennberg, ble det et ganske enkelt valg. Spillestilen og typen spiller jeg er skal nok bli en god match. Alt klaffet, og jeg håper alt klaffer utover høsten også, sier Dybevik.

Mandag morgen ankom han Gjemselund, hilste på sine nye lagkamerater og gjennomførte den medisinske testen. Etterpå var det litt oppgaver rundt presentasjonen, møte med trenerteamet og spillergruppa og rett på trening.

- Jeg er en midtbanespiller som liker å drive med ballen offensivt i banen, men har tilegnet meg litt egenskaper som ballvinner også. Jeg liker å gå litt i krigen for lagkameratene mine, og sette opp andre i gode posisjoner offensivt. Jeg håper å bidra med både mål og målgivende for egen del også.

Les også: Orri-avtalen forlenges

Dybevik har ifølge NFFs fotball.no spilt 162 kamper for Bryne. På dem har spilleren – som ble kåret til årets spiller av begge supportergrupperingene i fjor – 18 mål og 18 gule kort.

- Før jeg kom til Bryne og en stund der var jeg en teknisk midtbanespiller som holdt seg litt unna, men i OBOS må man ha litt trøkk og gå i dueller. Det må trykkes til litt, sier han med et smil om egen statistikk.

Seks år i en klubb setter naturligvis sine spor. Dybevik har startet 15 kamper for laget fra Jæren i år, og har vært med på oppturen klubben har hatt de siste sesongene.

- Jeg har et godt inntrykk av dem, og har vært heldig å få være en av dem som har vært med på å forme kulturen i veggene der. Jeg kommer til å savne det, selvfølgelig, men legger vekk alle de følelsene nå. All honnør til Bryne som har gjort en god jobb. Jeg er glad for å ha bidratt til at de tok turen opp fra 2. divisjon og etablerte seg i OBOS-ligaen.

Utvikle seg i KIL

Til tross for at Bryne i skrivende stund ligger to plasser og to poeng foran KIL på tabellen, velger Sandnes-gutten likevel å bytte beite.

- Jeg har lyst til å utvikle meg litt utenfor banen også, og få noe nytt og bo et litt annet sted. Jeg har vært strandet i Bryne og Sandnes egentlig hele livet, og tror jeg kan få en fin utvikling som fotballspiller i KIL. Få utfordret meg litt på tankesett, på hvordan fotball skal spilles og den mentale biten. Så det er mange plusser. Det eneste minuset er egentlig at vi er to poeng bak Bryne, smiler lysluggen.

- Men det kan vi rette fort på, jeg tror det blir en kjempefin høst, legger han raskt til.

Som motstander av KIL gjennom flere sesonger, har han naturligvis et inntrykk av laget fra tidligere.

- KIL har alltid vært vanskelige å møte og få tak på. Vi hadde en treningskamp på Marbella i februar, og det var lett å merke at det var stor kvalitet i laget og alt rundt. Jeg kommer til en veldig proff klubb, det har jeg merket allerede nå, to timer ut i eventyret. Det har vært et ekkelt lag å møte, med masse gode fotballspillere, og jeg gleder meg til å være en del av det og ikke spille mot det.

- Attraktive for ambisiøse spillere

Nå har han skrevet under på en kontrakt på tre og et halvt år. Det er i fotballsammenheng lang tid.

- Jeg er fornøyd med det. Når klubben ønsker å kjøpe meg ut av kontrakt, sier det seg selv at de ønsker å få litt varighet på det. Jeg er veldig tilfreds og tror det kommer til å bli en god match. Vi får håpe det skjer med en gang, og jeg gleder meg til å komme meg godt til rette her og bli litt kjent her.

KIL-sjef Espen Nystuen er svært glad for å ha fått signeringen på plass.

- Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss Andreas. Vi opplever at vi som klubb har kommet langt, og er attraktive for ambisiøse spillere, da vi ser at Andreas velger oss. Dette på tross av at klubben han spilte i per i dag er høyere enn oss på tabellen, sier Nystuen og fortsetter:

- Andreas er en kreativ spiller, som kan brukes i alle posisjoner på midtbanen. Vi er godt skodde på midtbanen i dag, men han vil likevel forsterke oss umiddelbart. Samtidig gjør han oss sterkere inn mot neste år, og mye mindre sårbar for utskiftninger.

Annonse fra Obos-ligaen: