Går mot sitt 20. år i KIL: - Ser klubben utvikle seg år for år

Ludvig Langrekken (25) har satt navnet sitt på nok en avtale med KIL. Det gjør at Gjemselund blir Kongsvinger-guttens hjemmebane ut 2026-sesongen.

Annonse:

- Jeg synes det er en bra og stabil klubb, og har veldig lyst til å få til ting her. Det er blitt jobbet veldig bra over tid og jeg har veldig tro på opplegget og trenerteamet, og føler at dette er det beste stedet for å utvikle meg videre, sier Langrekken.

Vi ber ham utdype hva han mener er bra:

- Jeg liker måten trenerne tenker på, måten vi spiller fotball på, hvordan vi trener og hvilke ting vi skal ha fokus på. Det har jeg veldig tro på. Som sagt, det har vært veldig stabilt, og det har vist seg de siste årene at det er en klubb som ønsker å oppnå noe. Det er en viktig av del av hvorfor jeg har lyst til å bli her; det er en klubb med ambisjoner som vil opp og frem.

Hele livet i KIL

Folk som følger KIL har hørt navnet Ludvig Langrekken i det som kjennes som en mannsalder. Og det er faktisk ikke langt unna.

I artikkelserien «Portrettet» på kil.no, lanserte Kongsvinger-gutten opplysningen om at han har spilt 19 år i KIL.

- Det blir vel, det. Jeg begynte nok å spille fotball da jeg var fem-seks år gammel. Jeg er blitt veldig glad i klubben, og det har vært gøy å være med på den reisen og sett utviklingen her, spesielt de siste årene. Det er veldig lite som skal til før vi kommer over den kneika der, og forhåpentlig kan rykke opp og etablere oss i Eliteserien.

- Hvordan kan klubben sammenlignes med det du opplevde for, la oss si halvveis, ti år siden?

- KIL har alltid vært en stor greie i Kongsvinger. Det var alltid høydepunktet i uka å dra hit på kampene, og jeg husker som ung at vi så opp til spillerne og drømte om en dag å være der selv. Jeg har vært heldig som har fått være med på mye.

- Jeg husker ikke så mye rundt slik som spillestil og den type ting, men det er blitt proffere og proffere hele tiden. Jeg var jo ikke så mye rundt laget for så mange år siden, men jeg merker det veldig fra år til år, egentlig. Utviklingen i fotballen generelt, fra de lagene vi møter til Eliteserien og ute i Europa. Så vi må bare være med på den trenden og tilpasse og utvikle oss videre.

Lærerikt i ny rolle

Utvikling har også Langrekken hatt, tross at han har vært et fullverdig medlem av A-lagstroppen i mange år. Denne sesongen både gjennom å være en fast del av laget, men også i en helt ny rolle.

Spiss har vært posisjonen hans i mange år, men i år har han også vært mye benyttet som vingback.

- Det har vært lærerikt og spennende, og det har vært fint å spille mye. Det har vært mest vingback og det har vært interessant og jeg har lært mye nytt. En del andre ting jeg ikke har tenkt så mye på før, så det har hjulpet meg med å se spillet i et litt større perspektiv.

Opp gjennom årene har han også vært satt tilbake og plaget med skader. Det har naturligvis bremset utviklingen noe, men også tidvis vært frustrerende i tillegg til å sette ham utenfor.

Nå er Langrekken mer jevnlig å se både i startelleveren og på treningsfeltet.

- Jeg har vært heldig i år, og hadde for så vidt også en bra sesong i fjor. Jeg har fått spille mye over tid og ikke minst trent mye over tid. Det har gitt meg et bra grunnlag. Det har vært fint og jeg har kunnet stå litt i ting og kommet meg inn i kamprutinen. Når du spiller regelmessig blir kroppen mer vant til det. Når du er mer ut og inn, får du dårligere grunnlag og det er større risiko for at det skjer ting.

Nå er han oppe i 130 obligatoriske kamper for A-laget. 

Med navnetrekket på en kontraktsforlengelse, blir Langrekken etter planen å se i KIL-drakt i ytterligere to og en halv sesong.

Bidrar til standard

KIL-sjef Espen Nystuen har jobbet tett sammen med Langrekken gjennom alle hans år på A-laget.

- Ludvig er Kongsvinger-gutt og lokal. I mange år har han vært skadeplaget og kroppen hans har brukt tid på å sette seg, men vi har hele tiden sett et kjempepotensial i ham. Derfor har vi også vært tålmodige med ham, og det føler vi at har betalt seg i form av at Ludvig i år har vært en av våre aller beste og mest stabile spillere. Han er smart, har god fysikk og har vokst til å bli en av KILs aller viktigste spillere, sier Nystuen.

Langrekken har også gått hele løpet gjennom utviklingsavdelingen, sammen med flere andre.

- I denne sammenhengen kan vi også nevne Daniel Lysgård og Martin Tangen Vinjor, som Ludvig har gått sammen med på skolen. De er fra 1999-årgangen som spilte på samme juniorlaget med Charles Berstad og Jørn Karlsrud som trenere. De har god mentalitet og bidrar i treningsgruppa med å sette en standard, og ikke minst leve etter den standarden selv.

Annonse fra Obos-ligaen: