Holtan lånes ut

Joacim Holtan lånes ut til Egersund ut sesongen.

Annonse:

I fjor sommer kjøpte KIL fri daværende toppscorer Holtan fra låneavtalen med Haugesund, og overgangen ble gjort permanent. Men utover høsten og vinteren trøblet spissen med skader. 

I løpet av våren har han kjempet seg tilbake på banen, men foreløpig ikke kommet helt tilbake til der han var før problemene oppsto. Så langt i sesongen har han vært på banen i syv kamper i OBOS-ligaen; en fra start og seks som innbytter. 

Nå er partene enige om at det beste er en utlånsavtale med mulighet for mer spilletid. 

- Først og fremst er det bra for min del, for jeg trenger spilletid. Jeg skal score mål, og da det så vanskelig ut i KIL ble dette en fin løsning, sier Holtan.

Ambisjonen nå er å få spilt mest mulig og komme i gang med målproduksjonen.

- Ting begynner å komme seg, og det vil bli enda bedre når jeg kommer i gang med å få spilt litt. Formen begynner å komme, men jeg trenger å spille fotball.

Høstsesongen skal han spille for Egersund, som i likhet med KIL ligger godt plassert i toppen av tabellen. De er før lørdagens runde plassert som nummer to, ett poeng foran KIL.

- Det blir selvfølgelig veldig rart, og mye tyder på at det kommer til å være kniving fremover. Vi møter vel ikke hverandre før mot slutten, og det kan bli en interessant kamp. Jeg har spilt på litt forskjellige lag i OBOS, men aldri gått til en konkurrent i en opprykkskamp midt i sesongen, så det blir en rar opplevelse. KIL har, i likhet med Egersund, satt seg i en god posisjon, så det gjelder for begge å fortsette å gjøre det bra. Da er det fullt mulig.

Bakgrunnen for overgangen deles av KIL-sjef Espen Nystuen.

- Joacim trenger å spille, og slik det ser ut nå er han ikke førstevalg hos oss. Vi har Albert Sandstad som er førstevalg. Det er en ung, lokal spiller som vi som klubb er veldig godt fornøyde med, og som klarer å holde Joacim ute av laget, sier Nystuen og fortsetter:

- Joacim har vært skadet lenge og trenger å komme i form. Det får han bare gjennom spilletid, og Egersund velger å låne ham for han skal spille. Da blir dette det beste for begge parter.

Annonse fra Obos-ligaen: