Høstjakta har startet

KIL kunne endelig slippe jubelen løs for tre etterlengtede poeng etter å ha slått Sandnes Ulf på hjemmebane tirsdag kveld.

Annonse:

KIL – Sandnes Ulf 1-0 (1-0)

Etter tre spilte minutter kom det første tegnet på hva KIL hadde i tankene. Fint kombinasjonsspill ledet til at Lucas Haren fikk mulighet til å slå et tidlig innlegg. Med det fant han Adem Güven som vaket foran mål, men avslutningen havnet på feil side av stolpen.

Den første virkelig store sjansen ble vasket frem på KILs venstreside etter åtte minutter. Med aggressivt gjenvinningsspill av fortrinnsvis Jesper Grundt stjal de røde eierskapet av ballen tilbake, og Joel Nilsson fant en lurende Güven som avsluttet på første berøring fra kort avstand. Dessverre rett på keeper.

Haren-scoring

Skruen ble stadig strammere fra Kongsvinger, og før vi rundet kvarteret foregikk det meste på gjestenes banehalvdel. Som da Fredrik Holmé fint fant Noa Williams på venstre, og svensken spant rundt og serverte Haren. Danskens avslutning ble så vidt avverget til corner av keeper.

Haren ville også stille inn siktet og før tjue minutter var spilt hadde også han testet målvakten på nytt etter flotte kombinasjoner, men også denne gangen sto Sandnes-sisteskanse Mbaye i veien.

På det tredje skal det skje, og pang sa det fra Haren i det 22. minutt. Nilsson fant Williams som la ut på et av mange dribletokt; lekre dansesteg og vekk med´n. Innlegget langs bakken til Haren på motsatt var perfekt og avslutningen satt i garnet til jubel på Gjemselund.

Det gikk et gisp gjennom publikum da Sandnes kom på en overgang på venstresiden og fikk spilt ballen på tvers av målgården, men Robert Orri Thorkelsson fikk stokket beina i tide og beholdt roen tilstrekkelig til å få kontrollert avverget situasjonen i en vrien posisjon foran eget bur.

Resten av omgangen handlet om KIL. Som da Williams igjen fosset fremover og satte radaren på Güven. Veteranen dro vekk en oppasser og forsøkte å komme til skudd, men andreforsvareren rakk frem i tide.

1-0 til pause etter en sterk omgang.

Nervøs andreomgang

Den andre halvdelen startet ikke like dominerende fra KILs side, og det var mer stillingskrig ute på kunstgressparketten. Den første store sjansen i omgangen kom til Sandnes, men Holmé leverte en strålende og viktig blokkering foran eget bur da uret krøp mot timen.

I en periode etterpå skrudde KIL opp ett hakk igjen, og fikk flyttet spillet høyere på banen. Men da også den neste sjansen kom til Ulf, viste August Strömberg solide takter da han var nede og holdt skuddet i fast grep.

Joel Nilsson er oppvokst på bondegård, og i det 77. spilleminutt spadde han frem en brukbar mulighet, da han avanserte innover fra sin venstre og Mbaye i full strekk fikk skuffet kula til corner.

Gjemselund var på beina i det 80. minutt, da Ludvig Langrekken på krigersk vis vant ballen, fikk den tilbake på veggspill av Haren og kom til avslutning alene med keeper. Dessverre ble vinkelen litt for skrå og ballen strøk stolpen på feil side på en stor sjanse.

På et tidspunkt hadde Sandnes Ulf en ball i nettet, men flagget var oppe for offside da frisparket ble headet i mål.

Harald Holter stusset et frispark fra Andreas Dybevik i tverrliggeren med tre minutter igjen av ordinær tid.

Og kanskje blir det litt slik, når et lag ikke har vunnet på en lengre periode. Tankene kan vri seg over på konsekvenser og det sprudler ikke like mye. 

Det kan bare tre poeng gjøre noe med. 

Og da Strömberg fanget ballen i fast grep mot slutten av lange overtidsminutter, utløste det en ekstrem glede og lettelse på Gjemselund. 

Høstjakta er i gang!

Mål: 1-0 Lucas Ravn-Haren (22.).

Asset 1 Asset 2
1
Strömberg


17
Gjerstrøm
5
Holmé
3
Thorkelsson
2
Nilsson


27
Dybevik
6
Holter
20
Grundt


14
Haren
Substituted out 82'
Goal 21'
9
Güven
Substituted out 71'
11
Williams
Substituted out 90'
Innbyttere
31
Mandé
19
Arendrup Nielsen
10
Krogh Gerson
Substituted in 90'
21
Lysgård
26
Ärlig
22
Langrekken
Substituted in 71'
48
Sandstad
Substituted in 82'
Innbyttere
  • 31
    Mandé
  • 19
    Arendrup Nielsen
  • 10
    Krogh Gerson
    Substituted in 90'
  • 21
    Lysgård
  • 26
    Ärlig
  • 22
    Langrekken
    Substituted in 71'
  • 48
    Sandstad
    Substituted in 82'

Annonse fra Obos-ligaen: