Jublet for ny fullført sesong
KILs Gatelag avsluttet sesongen med bortekamp mot Strømsgodset. Pizza, god stemning i bussen og en jevn og spennende kamp ble et fint punktum. Gatelaget
Strømsgodset - KIL 4-3
KILs Gatelag startet opp senhøsten 2022 og inviterte til første trening medio november samme år. Nå, snaue to år senere, har gjengen klart å stille lag i samtlige kamper gjennom to sesonger i Østlandsligaen og i tillegg deltatt på Nasjonal turnering, i henholdsvis Bergen og Bodø, begge sesongene.
Med en drøss av nye kamerater på både eget lag og blant motstanderne, i tillegg til en rekke uforglemmelige øyeblikk både på og utenfor banen, kan KIL nå klappe seg på skuldra vel vitende om at vi har levert en fin prestasjon i årets Østlandsliga.
- Vi har i løpet av året fått på plass et bra team, med KIL-legenden Knut Nordnes som trener, Anne-Marthe Olberg fra Kongsvinger kommune og Dag Ringstad som frivillig trener ved ledighet. Utgangspunktet for å jobbe videre, med et godt samarbeid med andre lag, Fotballstiftelsen og Kongsvinger kommune med på laget, er godt, sier sportslig leder Stein-Erik Stormoen.
Les også: Slik er en kamp med gatelaget: For meg har det vært en blessing in disguise
Etter en sjetteplass på tabellen i vårsesongen, fikk laget nye motstandere på høsten. Til slutt ble det en fin fjerdeplass i avdelingen.
- Vi har hatt litt stang ut og tapt med ett mål i et par kamper som like godt kunne endt med seier, men slik er fotballen. Det tar vi ikke så tungt. Det vi først og fremst ser etter, er spilleglede, humør, innsats og at folk prøver så godt de kan. Så får resultatene komme i andre rekke. Alle skal være med og føle seg som en del av laget, og det tror jeg vi har lyktes godt med, sier Stormoen, og legger til:
- Vi har klart å skape en trygg og fin møteplass spillerne våre ønsker å komme til, der de opplever samhold, mestring og kameratskap. Vi får folk opp av senga og ut blant folk, og vi har noen suksesshistorier der spillere har fått seg jobb og prøver seg i arbeidslivet. Vi er stolte av det vi har fått til så langt, etter bare to år.
(Artikkelen fortsetter under):
En av de som nå gir seg på laget og holdt en flott tale i garderoben etter årets siste kamp mot Strømsgodset i Drammen, er Benjamin.
Han har fått seg jobb, klart å beholde den over lang tid tross utfordringer med lang reisevei og kronglete transport, og har virkelig lagt ned en super innsats som et eksempel til etterfølgelse.
For ham venter nå flytting og nye planer.
- Samtlige i og rundt Gatelaget heier på Benjamin på veien videre. Det er slike historier vi fortrinnsvis ønsker oss og jobber for, sier Stormoen.
I Østlandsligaen er det også en egen Fair Play-pris og -tabell. De verdiene er noe KIL-gjengen vekter svært høyt og forsøker å etterleve på hver eneste trening, samling og kamp.
Det deles ut poeng basert på om alle får spille, om man oppfører seg bra og om man er en god kampvert for bortelaget. KIL har full pott som kampvert og har plukket de poengene vi kan for oppførsel.
Les også: Rapport: Gatelagene sparer samfunnet for 638 millioner - årlig
Tar man i tillegg med at vi mangler de 13 bonuspoengene vi kunne fått dersom vi hadde klart å stille med flere kjønn i kampene, hadde vi gått rett til topps sammen med Sarpsborg på 46 poeng i vår avdeling.
- Et av målene for neste sesong må helt klart være at vi også klarer å få med jenter på laget. Ikke for at vi skal vinne en pris, men for at dette er et tilbud like mye for dem, sier Stormoen.
Selv om kampsesongen er over, tar ikke laget pause. Nå venter en vinter med trening tirsdager og torsdager.
- Vi ønsker oss fortsatt nye lagkamerater, og alle er velkomne, uansett fotballferdigheter eller -interesse.
Spørsmål kan rettes til sportslig leder for gatelagsprosjektet Stein-Erik Stormoen på [email protected].