KIL kom til kort

KIL gikk på et vondt tap hjemme mot Stabæk.

KIL - Stabæk 1-3 (0-1)

De to lagene lå etter hverandre på tabellen, i det tette rotteracet om plassene i kvalifiseringen.

Gjestene startet kampen best, og skapte en stor sjanse etter få minutter. Et innlegg fra venstre ble headet rett utenfor fra kort hold.

Så skapte KIL et vakkert angrep med lekre kombinasjoner og fine flikker, men skuddet fra Joel Nilsson ble blokkert etter ni minutter.

Et skuddforsøk til fra Nilsson fulgte like før kvarteret var spilt, etter at duoen Dybevik og Nilsson kombinerte fint som de gjorde ved flere anledninger i omgangen, men det ble blokket.

Innlegget fra Dybevik en liten stund senere var svært nær å finne Oscar Kapskarmo som kastet seg frem på bakre stolpe i det 21. minutt, men det rant ut i sanden da ballen forsvant forbi spissens lange tå.

Anders Klemensson sto frem med en god redning da Stabæk kom på en overgang etter en offensiv KIL-dødball etter drøye halvtimen.

Mest temperatur før hvilen ble det minuttet før ordinær tid var ute. Nilsson og en Stabæk-spiller havnet i litt klammeri, og med hendene opp i ansiktet på KIL-backen fikk dommeren anledning til å dra opp det røde kortet. Men til tross for store protester fra Gjemselund-publikum, nøyet han seg med gult.

Og på overtid kom en Stabæk-spiller plutselig alene med Klemensson på en overgang, og gjorde ingen feil. 1-0 til gjestene like før fløytesignalet.

Den andre omgangen startet bra sett med KIL-øyne. Joel Nilsson kom til nok et skudd og traff stolpen i det 49. minutt, før Kapskarmo kom til en ålreit mulighet til skudd etter overgang og innlegg fra Langrekken.

Stabæk hadde også sine farligheter, og kampen sto lenge og vippet.

0-2 kom ti minutter ut i omgangen, da en spiller lett dro seg forbi en mann, passerte den neste og serverte kameraten alene med keeper.

KIL reduserte ved Jesper Grundt. I sin kamp nummer 100 for klubben dukket han opp på et fint løp i boksen og omsatte innlegget fra Adem Güven til scoring.

Fra benken ble det gjort flere grep både i formasjon og mannskap, men det ble et kampbilde vi har sett mange ganger før. KIL hadde ballen mye og Stabæk gjorde defensive grep, men laget slet med å skape sjanser.

Lucas Haren kom til en god sjanse etter en strålende ball fra Dybevik, men skuddet gikk rett på keeper.

I stedet kontret Stabæk inn 3-1-målet på en overgang på slutten, og satte spikeren i kista.