Matchvinnere i begge ender - sterk lagseier og tre poeng

Med en sterk krigerinnsats og marginer jobbet inn på sin side, hadde KIL matchvinnere i begge ender. Anders Klemensson reddet og Adem Güven scoret. 1-0 og tre poeng!

Egersund - KIL 0-1 (0-0)

Tigrene hveste fra start, og med stor iver gikk de hardt ut. Et skuddforsøk og en corner ble ryddet unna fra KILs side de første to minuttene, og derfra og ut var det jevnt.

KIL la seg litt lavere i banen og kontrollerte, og ventet på de rette mulighetene i en sjansefattig periode.

Oscar Kapskarmo kom til en fin skuddmulighet fra åtte meter etter 22 minutter, men en god blokkering i siste liten hindret at spissens avslutning kom frem til nettet.

Så var det nesten igjen, for Jesper Grundt og Kapskarmo etter et herlig Joel Nilsson-raid på høyresiden etter 26 minutter, i en god KIL-periode rundt halvtimen, men heller ikke denne gang nådde de frem til målet.

Egersund hadde et lite trykk med noen raske dødballer helt på tampen av den første omgangen, men KIL-gutta ryddet fint unna i fellesskap, og kunne gå i garderoben etter en målløs økt.

Også den andre omgangen startet godt sett med KIL-øyne, og laget hadde flere innleggsforsøk og noen skuddmuligheter.

Den første store sjansen hadde Lucas Ravn-Haren etter en god Andreas Dybevik-takling, men ballen kysset stolpen på feil side.

Så tok Egersund over, og det skikkelig. En god periode hang KIL i tauene. Sjanser ble misbrukt, skudd ble reddet, dødballer avverget og Fredrik Holmé var i en omdiskutert situasjon som endte med gult kort.

Anders Klemensson, keeperen som ble hentet fra nettopp Egersund for en drøy måned siden, leverte en mesterlig redning på en heading alle trodde hadde scoring som skjebne.

Inn fra benken kom Adem Güven. Veterankapteinen fikk en sjanse, chippet den forbi keeper og inn i det tomme garnet, og plutselig ledet KIL.

Egersund fortsatte å skape sjanser, og KIL kriget og kjempet for å holde unna.

En heading i egen tverrligger på corner var det nærmeste hjemmelaget kom i løpet av lange overtidsminutter.

De tre poengene blir dermed med på hjemreisen til Kongsvinger.