Misbrukte sjanser og bittert tap

KIL scoret ikke på sine sjanser. Moss scoret på en av sine. Dermed ble det et vondt tap i en skikkelig krigekamp i heten på Melløs.

Annonse:

Moss - KIL 1-0 (0-0)

OBOS-ligaen var endelig tilbake etter en måneds tid med sommerpause. KIL hadde som ambisjon og brennende ønske å slå tilbake fra de svakere kampene før ferien, og reiste til Moss fulle av pågangsmot, vel vitende om at det ville bli en kraftanstrengelse og manndomsprøve mot topplaget Moss, på deres gressmatte i sterk sol. 

Og KIL gikk offensivt til verks, og hadde det første tilløpet etter seks minutter. Gode kombinasjoner på høyresiden førte til et farlig innlegg, men hverken Albert Leer Sandstad eller Emil Arendrup Nielsen rakk frem på tversoveren. 

Så ble det skapt en enorm sjanse da klokka viste syv minutter. Toppscorer Lucas Ravn-Haren kom alene med keeper, men den vanligvis så sikre dansken avsluttet for nært målvakten, som fikk en fot på ballen og hindret scoring. 

To minutter senere slo Mathias Gjerstrøm, i sin første start i OBOS-ligaen for sesongen, en nydelig ball i bakrom fra sin høyrebackposisjon. Mottakeren Sandstad fosset mot målet, men i kamp med to Moss-forsvarere rakk en av dem akkurat å takle i tide, idet den lokale 18-åringen gikk for skudd i sin debut fra start i OBOS-ligaen. 

En periode med mange tøffe dueller og rop om frispark fra alle hold fulgte, før Moss så kom på en overgang og skjøt over fra distanse etter 19 minutter. 

I en ny periode var det mange dueller og få sjanser, men Haren kom til et nytt skudd etter drøye halvtimen. Denne gangen gikk ballen over målet. 

Hjemmelaget skapte en farlig mulighet på corner i sluttminuttene i den første omgangen, men igjen var det KIL som var farlig frempå helt på tampen. Haren forsøkte skuddfoten nok en gang på overtid, men heller ikke denne gangen var siktet fininnstilt. 

De rødkledde gjestene fikk en god start også på den andre omgangen, og først var det Sandstad som prøvde seg skrått fra venstre, før Harald Holter sendte av gårde et volleyforsøk fra returrommet i etterspillet. 

På en ball i bakrom som så ut til å bli virkelig farlig, var August Strömberg årvakent ute akkurat i tide, og rakk å sette inn en takling før angriperen fikk kontroll på ballen. Etter det igjen var Arendrup Nielsen inne og hindret at en spiller i gul trøye kom alene med nylig nevnte Strömberg. 

Nok en gang markedsførte Gjerstrøm sin silkemyke pasningsfot, da han slo gjennom Lucas Haren på full sprang inn bak mosseforsvaret. Men avslutningen fra skrå vinkel ble håndtert av målvakt, og nok en gang ble det bare corner ut av det. 

Midtveis i andre omgang sto kampen og vippet, og lagene byttet på å ha initiativet, med noen halvfarligheter i begge ender. 

Etter 70 minutter skapte Moss en farlig sjanse etter et brudd, og i det 82. minutt smalt det. En spiller fikk anledning til å skyte og fikk kjempetreff. 

KIL kastet innpå alt av offensivt skyts, og blant annet fikk nysigneringen Wilhelm Ärlig sin offisielle KIL-debut. 

Men det holdt ikke denne gangen, og alle poengene ble igjen i Moss. 

Asset 1 Asset 2
1
Strömberg


17
Gjerstrøm
Substituted out 83'
5
Holmé
3
Thorkelsson
19
Arendrup Nielsen
Substituted out 83'


20
Grundt
Substituted out 76'
6
Holter
7
Taylor


14
Haren
Substituted out 76'
48
Sandstad
Substituted out 53'
11
Williams
Innbyttere
31
Mandé
15
Eriksen
10
Krogh Gerson
21
Lysgård
2
Nilsson
Substituted in 76'
8
Moberg
Substituted in 83'
26
Ärlig
Substituted in 76'
9
Güven
Substituted in 83'
22
Langrekken
Substituted in 53'
Innbyttere
  • 31
    Mandé
  • 15
    Eriksen
  • 10
    Krogh Gerson
  • 21
    Lysgård
  • 2
    Nilsson
    Substituted in 76'
  • 8
    Moberg
    Substituted in 83'
  • 26
    Ärlig
    Substituted in 76'
  • 9
    Güven
    Substituted in 83'
  • 22
    Langrekken
    Substituted in 53'

Annonse fra Obos-ligaen: