Neste motstander: Sandnes Ulf

KILs neste kamp er tirsdag kveld, når Sandnes Ulf gjester Gjemselund.

Annonse:

Klubben spiller sine hjemmekamper på flotte Øster Hus Arena, og har – i likhet med KIL – som mål å være en topp 20-klubb i Norge. Stiftelsen av klubben skjedde i 1911, og den teller over 1000 medlemmer fordelt på 70 lag.

Laget er inne i en blytung periode, og på de elleve siste kampene har de bare vunnet en gang. Den seieren kan imidlertid vise seg å bli viktig, for den kom med 1-0 mot bunnkollega Mjøndalen.

En tidligere KIL-kjenning, Olav Øby – som ble hentet inn fra Kjelsås i sommer – ble matchvinner på Consto Arena i det oppgjøret.

Men siden har både Mjøndalen og Aalesund begynt å plukke poeng, og Sandnes Ulf ligger helt sist med fire poeng opp til kvalikplass og lagene foran seg i Åsane og Start (skrevet før Åsane – Aalesund).

I det omvendte oppgjøret i slutten av mai, vant KIL 2-0 etter scoringer av Lucas Haren og Jesper Grundt.

5. august kom pressemeldingen om at klubben valgte å skille lag med hovedtrener Thomas Pereira, og de fulgte opp med en ny melding 11. august: Styret i Sandnes Ulf Toppfotball og sportslig utvalg er blitt enige med tidligere Tromsø- og Brann (og AC Milan-spiller) Steinar Nilsen om jobben som hovedtrener ut inneværende sesong.

- Jeg ser virkelig frem til å gjøre en jobb for klubben. Sandnes Ulf har en bra spillerstall, et kompetent trenerteam/administrasjon og fasiliteter som ikke står tilbake for noen i Norge, sa Nilsen.

Portrettet: Bli bedre kjent med Joel Nilsson

I spillerstallen finner vi blant annet Vajebah Sakor, som var på prøvespill i KIL i fjor, det unge stortalentet Daniel Braut og ikke minst evigunge Tommy Høiland på topp.

Annonse fra Obos-ligaen: