Ny deilig lagseier - vrient å Bryne seg på KIL

KIL tok sin fjerde strake seier, og viste tidvis sprudlende offensiv fotball. I de andre periodene av kampen, sto hele laget frem og skaffet tre nye poeng med en skikkelig krigerinnsats.

Annonse:

KIL - Bryne 3-1 (1-0)

Alle vet at Bryne er et særdeles tøft lag å møte. I tillegg til en del skumle offensive kvaliteter, er de godt organiserte, kjemper for hver ball og er blytunge på dødballer.

I starten av kampen var det litt Bryne, da de med lange innkast, cornere og gjenvinning ofte var inne på KILs banehalvdel.

Men hjemmelaget var tålmodige og kontrollerte, og fosset i angrep da mulighetene kom.

Noa Williams ga KIL ledelsen tidlig, på pasning fra Lucas Ravn-Haren. Det kunne se ut til at en litt uheldig andreberøring skulle frarøve ham sjansen, men den svenske driblefanten fikk vridd seg nok og satte ballen inn nede ved stolperota.

Ledelsen kunne vært større da Williams igjen fikk en stor sjanse noen minutter senere, satt opp av landsmann Joel Nilsson, men en god blokkering hindret mer nettsus i den situasjonen.

Så var det litt mer stillingskrig i en periode. Noen trøkker, hodesmeller og varmen bidro til at tempoet sank noe utover i omgang nummer én.

Da lagene kom på banen igjen etter sidebyttet, fikk KIL en pangstart på omgangen. Williams gjengjeldte tjeneste med å servere Haren, og foran sine høytsyngende danske kamerater i Haren-drakt, banket kantspilleren inn nok en scoring og kunne juble sammen med lagkamerater, innbyttere og ikke minst KIL-fansen bak mål.

KIL leverte et strålende første kvarter av andre omgang, da det var høyt press, gjenvinning og lekre detaljer, men det ble bare nesten i forsøkene på å score enda flere.

(Artikkelen fortsetter under):

I stedet sendte Bryne plutselig av gårde et innlegg fra høyresiden, og selv om August Strömberg - kåret til banens bestemann i bortekampen mot Sandnes - var svært nær å avverge, gikk ballen i nettet til 2-1.

Da blir det naturlig nok et lite stemningsskifte i kampbildet, og med ny tro på det hele, klarte Bryne å sette et aldri så lite trøkk på hjemmelaget. Igjen var det vanskelig å stå imot særlig på dødballene.

Men KIL har bevist i flere kamper nå at de innehar evnen til å legge ned krigerjobben som behøves for å holde rent bakover.

I tillegg finnes det kvaliteter offensivt, og da de fikk tak i ballen, ble det farlig. Den havnet etter hvert ute hos Emil Arendrup Nielsen på venstresiden. Hans innlegg fant Vegard Leikvoll Moberg, som med tre Bryne-spillere rundt seg fikk tatt ned kula og dunket den i garnet - til ellevill hjemmejubel.