Ny langtidskontrakt på Holmé: - Jeg er blitt glad i klubben

Fredrik Holmé (21) har signert en ny avtale med KIL, med varighet på tre og et halvt år.

Annonse:

Midtstopperen som fyller 22 år i sommer har hatt en formidabel utvikling etter overgangen fra Vålerenga til KIL. Oslo-gutten spilte hovedsakelig for VIF 2, og for KIL er han blitt en svært sentral brikke i lagets solide defensiv.

Nå har han satt navnet sitt til en avtale som binder ham til Gjemselund i lang tid.

- Det er jo fordi jeg er blitt glad i klubben. Jeg liker folka rundt og i klubben, og føler at det er et bra sted for meg å være. Jeg føler at jeg utvikler meg og jeg spiller mye, og da ser jeg ingen grunn til å ikke være her, sier Holmé, på sitt sedvanlige lavmælte vis utenfor banen.

Den robuste stopperen har spilt hver eneste seriekamp til nå. Kurven har stort sett pekt opp siden han kom til Kongsvinger før fjorårets sesong.

- Den har jo gått oppover, vil jeg ydmykt si, sier Holmé med et smil, og legger til:

- Som midtstopper er det viktig å spille mange kamper og få erfaring. Det er akkurat det KIL har gitt meg. Selv om jeg har gjort noen tabber og dummet meg ut et par ganger, så har de fortsatt latt meg spille og gitt meg tillit, og det setter jeg veldig pris på.

- Det er jo lenge siden du har gjort noen slike tabber nå?

- Det er kanskje lenge siden jeg har gjort noen store tabber, men jeg er litt streng, så jeg ser mye feil i meg selv.

For Holmé ser kampene om igjen og studerer eget spill med kritiske briller.

- Det gjør man selvfølgelig, det skulle bare mangle. Og så er man jo litt pirkete på seg selv, men det skal man være.

Store ambisjoner

Nå binder han seg til KIL på en langtidskontrakt, men som spiller i rivende utvikling har han naturligvis store ambisjoner. Om det skulle dukke opp interesse fra større klubber og ligaer, vil KIL også sitte i en god forhandlingsposisjon med en bra lengde på kontrakten.

- Jeg ser ikke for meg å bli her i tre og et halvt år til, egentlig, for jeg vil jo selvfølgelig ta steget videre jeg også. Som alle andre, tipper jeg. Men så ser jeg jo at det er mye bra i klubben om dagen, og vi ligger bra an sportslig sett. Å spille i Eliteserien med KIL hadde vært veldig gøy, og det har jeg selvfølgelig veldig lyst til å være med på. Så jeg tenker ikke så mye mer enn KIL akkurat nå, jeg tar det litt som det kommer og har fokus her.

Som en ung spiller som var en del av en større klubbs system og spill for andrelaget, kan han anbefale andre unge spillere å ta et steg til en i utgangspunktet mindre klubb for å bli et fullverdig medlem av et førstelag og klubb.

Holmé mener det kan være et fornuftig og bra steg å ta.

- Det har i hvert fall vært det for meg. Jeg synes flere unge spillere må tørre å ta slike steg også. Personlig fikk jeg kanskje en litt dårligere treningshverdag, men kamparenaen ble jo opp en divisjon. For meg var det egentlig helt topp. Jeg følte meg mye mer sett her i Kongsvinger og mye mer satt pris på også. Det er jo med på å bygge selvtillit og gjøre en spiller bedre det også, så for meg har det vært helt optimalt.

- Hvorfor er du blitt så glad i KIL?

- Det er jo måten klubben drives på, med kjernefolk og folk som er hel ved. Jeg er veldig glad i spillergruppa også, og henger mye med spillerne på fritiden. Det er egentlig det som gjør en spiller glad i klubben, at det er bra folk man har rundt seg. Man gleder seg til å komme på jobb.

Les også: Kjøper toppscoreren fri: Holtan blir permanent KIL-spiller

Så god han vil

Sportslig leder Espen Nystuen hadde både toppscorer Joacim Holtan og Holmé inne på kontoret for signeringer torsdag morgen. Samtidig som toppscoreren ble kjøpt fri fra Haugesund og nå blir KIL-spiller permanent, forlenger Holmé.

- I Holmé har vi et av Norges aller største stoppertalenter. Han har en voldsom fysikk og er bra med ballen. Det er egentlig en komplett stopper, som kan nå så langt han vil. Vi har nå signert på en kontrakt på tre og et halvt år og sikret oss den langsiktige avtalen med Fredrik. Det gjør at vi setter oss selv i en veldig god posisjon.

- Og så er det opp til Fredrik selv hvor god han vil bli. Han må konsentrere seg om å gjøre så godt han kan hver eneste kamp her nå og sørge for at vi vinner. Da er fremtiden lys, og hvor han ender til slutt, vet ikke jeg, men han er KIL-spiller og det er vi veldig glade for, sier Nystuen.

Han roser 21-åringen og utviklingen han har vist.

- Vi er veldig fornøyde med den signeringen. Å få ham hit i utgangspunktet var bra, og vi så at han hadde et potensial. Han har vokst mens han har vært her og jobber hardt hver eneste dag. Han er blodseriøs og har god mentalitet. Fredrik kan nå så langt han vil.

Søndag tar KIL imot Start på Gjemselund. Avspark er klokken 15:00. Portene - og den nye uteserveringen - åpner klokken 14. 

Her kan du sikre deg billetter!

Annonse fra Obos-ligaen: