Rett fra CL-kvalik til KIL: - Beist er en fin beskrivelse

Onsdag kveld var Oscar Kapskarmo i Serbia for kvalifisering til Champions League med Bodø/Glimt. Fredag formiddag var han på plass på treningsfeltet på Gjemselund som KIL-spiller.

Annonse:

24-åringen ankom Kongsvinger fredag morgen, og rakk så vidt å få i seg frokost, skifte til KIL-tøy og bli introdusert for sine nye lagkamerater, før det bar rett ut på treningsfeltet.

Kapskarmo er en fysisk robust spiss, som kommer fra Hattfjeldal i Helgeland i Nordland. Han ble hentet til Bodø/Glimt sommeren 2023, fra Junkeren som da spilte i 2. divisjon.

Les også: Glimt-spiss på lån ut sesongen

Han var en av del av Bodø/Glimt-troppen som onsdag møtte Røde Stjerne i Champions League-kvalifisering. I høst skal han stille inn siktet og gå på jakt med KIL, på en låneavtale som strekker seg ut sesongen. 

- Jeg hadde en veldig god prat med treneren, Johan, som virker veldig ambisiøs. Han overbeviste meg om at dette er en fin plass for meg å komme og et godt sportslig valg. Jeg fikk en godfølelse med en gang og fikk sett litt på video av hvordan de ønsker å bruke meg i kampene. Etter en god prat med Espen og treneren syntes jeg at KIL var det beste sportslige tilbudet for meg og egentlig et ganske enkelt valg.

Valgte KIL

Spissen hadde flere muligheter, men valget falt på Kongsvinger.

- Jeg var i møter med andre klubber også, men den godfølelsen etter å ha pratet med treneren gjorde at jeg følte at KIL er best match for meg ut sesongen. Jeg har helt klart den samme godfølelsen etter å ha kommet hit, så det er fint å være her.

Les også: Billettslipp til Moss, Aalesund og Vålerenga mandag

Nordlendingen beskriver seg selv som spiller på følgende måte:

- Jeg er en spiss først og fremst, som liker å ha mann i rygg og føler at jeg er god feilvendt. En som har mye energi i spillet sitt og liker å bruke den energien ute på banen. En god hodespiller og god boksspiller.

Den høyreiste angriperen har valgt trøye nummer 32, og det er ikke helt tilfeldig. Det er nemlig samme nummer som spiss-forbildet Aleksander Mitrovic fra Serbia. De som vil vite mer om hvilken spillertype KIL har hentet, kan søke opp videoer av serberen.

- Kvaliteten er nok ikke den samme, men noen trekk i spillestilen kan være likt, sier han med et smil.

Spilleklar nå

KIL-sjef Espen Nystuen er svært tilfreds med å ha landet signeringen.

- Han kommer fra det beste treningsmiljøet i Norge, og er vant til å trene med bedre spillere og i et bedre miljø. Det betyr at han med en gang vil kunne gå inn og bidra.

Kapskarmo er spilleklar umiddelbart og tilgjengelig for spill allerede til mandagens kamp mot Åsane.

- Oscar har god størrelse og er god i boksen. Vi trykker ofte motstanderen lavt i banen, og han kan bidra der med å presse det andre laget ned. Vi ser for oss at han kan være et oppspillspunkt, men også bidra i boksen, med smarte løp, vinne hodedueller og score mål.

Se hele intervjuet med Kapskarmo her:


Annonse fra Obos-ligaen: