Sang for alle gutta - sterk kamp foran 4000 mot VIF

Det ble ikke seier i folkefesten hjemme mot Vålerenga, men likevel sto supporterne igjen og sang for alle spillerne. Det forteller mye om prestasjonen - og svaret som er gitt den siste uka.

KIL - Vålerenga 2-2 (1-1)

For hvis vi spoler en uke tilbake i tid, satt hele spillergruppa og det sportslige apparatet i et slags oppvaskmøte i garderoben etter å få fått juling av Aalesund på hjemmebane.

Siden har man staket ut en ny felles kurs, samlet troppene og reist seg etter en blytung periode.

Det begynte med seieren mot Mjøndalen. Og det var ikke nødvendigvis de tre poengene som smakte aller best, men måten de ble hanket inn på.

Den samme krigerske innstillingen fortsatte hjemme mot Vålerenga lørdag. Kanskje aller best eksemplifisert ved Fredrik Holmé, som blokkerte to skudd med hodet.

Se stort bildegalleri nederst i artikkelen!

Folkefest

KIL utvidet bortefeltet og Vålerenga-seksjonen var utsolgt. I tillegg møtte hjemmefansen mannsterke opp på både på OBOS Fanzone+ i forkant og på kampen. De flagget, heiet og sang for KIL-gutta, og over 4000 på tribunen fikk servert en god og spennende fotballkamp.

Og begge leirene på tribunen lagde en nydelig ramme og herlig. I åpningsminuttene var det den aller største beholdningen, før Eric Taylor bestemte seg.

KIL hogg til på en overgang, Oscar Kapskarmo fant Taylor som hadde tatt på seg danseskoene, og med skuddet i nettet satte han virkelig fyr på Gjemselund.

Små barn i KIL-drakter og andre tilskuere stormet ned mot banen for å feire sammen med laget, og jubelen ga gjenklang.

Vålerenga utlignet etter en drøy halvtimen, men KIL gikk rett tilbake i angrep så fort røyken hadde lagt seg.

Det ble skapt målsjanser på løpende bånd inn mot pause. To store kom på rappen etter 39 minutter, da det først endte med avslutning etter en fin hælflikk fra Kapskarmo til Joel Nilsson og et skudd fra Jesper Grundt - før Harald Holter var nær på corneren.

De skapte også en god mulighet på en corner to minutter senere, før Grundt fikk en skuddmulighet etter et herlig Noa Williams-raid like før pause.

(Artikkelen fortsetter under):

Drømmestart

Etter sidebyttet ble det en drømmestart på omgangen. Jesper Grundt scoret på Intility og gjorde det igjen da han satte inn 2-1-målet i det 49. minutt.

I andre omgang hadde Vålerenga flere av sine farligheter, og de utlignet igjen etter 73 minutter på et innlegg og en ball tilbake.

KIL hadde også sine forsøk utover mot slutten, men Vålerenga var farligst. Oppofrende KIL-spillere blokkerte med kropper og hodet, og Anders Klemensson hadde en viktig redning på tampen.

Dermed endte 2-2 mot serielederen - i en kamp der KIL ikke vant kampen, men trolig vant tilbake noen hjerter likevel.