Slik er en kamp med gatelaget: - For meg har det vært en «blessing in disguise»

Videoreportasje: Slik var dagen da KILs gatelag hadde besøk av HamKam.

Annonse:

I samarbeid med Fotballstiftelsen er Kongsvinger IL Toppfotball blitt en del av den norske gatelagsfamilien. Vi startet opp vårt lag senhøsten 2022, og er nå godt inne i vår andre sesong. 

Gatelagsfamilien har i 2024 vokst til å telle 31 lag rundt om i landet, etter oppstarten i Fredrikstad i 2011 og etableringen av Fotballstiftelsen fire år senere.

På Fotballstiftelsens nettsider kan man om gatelagshistorien lese at «Fotballen har en enorm kraft. Den er inkluderende og engasjerende. Toppfotballen ønsker å bruke sin posisjon til å utgjøre en forskjell for en svært vanskeligstilt gruppe i samfunnet. Målet er å skape en bedre hverdag for utøverne.»

Gatelagene er et lavterskeltilbud for mennesker med rusrelaterte lidelser, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning. Det er et rusfritt tilbud for alle over 18 år.

Vil du spille på KILs Gatelag? Les mer her!

Vi ønsker alle nye lagkamerater velkomne, uansett fotballferdigheter og -interesse, og understreker at vi også er et tilbud for jenter. 

Les mer om gatelagsmodellen på fotballstiftelsen.no!

Les også: Den eksemplariske gjengen - minner for livet i Bodø

Onsdag denne uken startet seriespillet opp igjen etter en liten sommerpause etter Nasjonal turnering i Bodø, og det med hjemmekamp mot naboen HamKam. 

Et kamera hang på gjengen gjennom dagen, og dokumenterte KILs 7-0-seier på Gjemselund.

Se reportasjen i videovinduet under:


Disse bidro for KIL: Rullen, Anwar, Bjørn Andre, Joakim, Simen, Carlos (1), Thomas, Remi, Kent (3), Benjamin (1), Robel, Leander (1), Espen, Christoffer (1). 

Gatelaget har også fått omtale i flere medier. 

Eksempler:

Mitt Kongsvinger: Her er et KIL-lag som vinner!

Kobbls medlemsblad: Gatefotballen endret livet mitt

Kil.no: Sjekk den gaven fra seniorgruppa til gatelaget

Spørsmål kan rettes til sportslig leder for gatelagsprosjektet Stein-Erik Stormoen på [email protected] eller telefon 41 54 16 59.

Annonse fra Obos-ligaen: