Sterkt bortepoeng med hjem

KIL snudde kampen og ledet borte mot Ranheim, men hjemmelaget utlignet på et selvmål.

Ranheim – KIL 2-2 (1-1)

KIL har en rekke med kamper uten seier, men det er samtidig viktig å begynne å sette sammen en rekke med kamper uten tap. Derfor er man tålelig greit fornøyde med et poeng som kan vise seg å bli viktig, hjem fra en vanskelig bortebane mot et godt OBOS-ligalag.

Hjemmelaget startet oppgjøret med den første muligheten, men August Strömberg er inne i måneden som deler samme navn, og var fint ute og gjorde seg stor da han avverget større farligheter.

Så skapte KIL en veldig stor mulighet, da Adem Güven kom til avslutning. Veteranen, som kom inn for en småskadet Lucas Haren i timene før kampen, skjøt like utenfor den bortre stolpen.

I stedet var det Ranheim som litt for enkelt kunne ta ledelsen etter ti minutter i den stekende sommersola, da de fikk gå på tvers fra høyre og skyte til 1-0-ledelse.

Etter en lang periode med stillingskrig, der lagene byttet litt på å ha initiativet, tok KIL tak i kampen. Utligningen kom etter en særdeles god aksjon av Noa Williams på venstresiden. Han banket ballen inn mot mål fra skrå vinkel, og mens spillere enten jublet eller markerte for at ballen ikke var inne, var Güven frempå og dyttet den inn i nettet.

Det ble en stund både kreditert Güven og et selvmål, men Williams scoret, ifølge meget objektive kil.no.

Frem mot pause skapte KIL et bra trykk på vertene, med to strake cornere, et frispark i farlig posisjon like utenfor boksen til høyre, men det ebbet ut med ett mål til hvert av lagene ved halvtid.

Etter pause kom KIL veldig godt i gang foran den herlige gjengen med supportere som hadde tatt den lange turen og skapte bra liv bak Ranheim-målet. Minutter ut i økta var Güven frempå med hodet på et frispark fra Jesper Grundt, og utlignet til stormende jubel fra spillere, innbyttere og supportere i fellesskap.

Güven har passert 100 scoringer i KIL-trøya for lenge siden, men dette var 38-åringens nummer 100 i OBOS-ligaen isolert.

Da vi rundet timen i sola i ranheimsfjæra, kom hjemmelaget til en mulighet. En ball gikk i stolpen og dessverre endte det med et selv Ranheim utlignet til 2-2 på.

Ranheim slo en lang ball inn i bakrom og det så farlig ut, men en våken Strömberg gjorde en god sweeperjobb og hindret større farlighet.

Så var det Güven som var farlig frempå igjen, da han ble spilt gjennom og kom nærmest alene med keeper. Men kapteinen forsøkte å avslutte fra langt hold med en utrusende målvakt, og sendte ballen like utenfor det halvveis åpne målet.

Mot slutten ble det litt temperatur i en kamp der poengene betydde mye for begge lag, og det endte til slutt med at begge fikk ett hver.

Mål: 1-0 (10.), 1-1 Noa Williams (38.), 1-2 Adem Güven (47.), 2-2 (62., selvmål).