Tap i sommervarmen

KIL scoret to, men tapte til slutt 4-2 i Oslo fredag ettermiddag.

Den første store målsjansen kom etter 11 minutter, etter et frispark av Lucas Haren. Ballen endte til slutt opp på hodet til Albert Sandstad, som var svært nære dagens første scoring, men det ble stolpetreff. På returen var muligheten enda større, men marginene var ikke på Noa Williams' side og også her var stolpen i veien.

Etter 23 minutt satt det riktignok for KILs del. For når ballen til slutt endte opp hos Jesper Grundt foran Vålerengas mål så stod det 1-0 til KIL på Intility. Grundt trives tydeligvis i Oslo.

Hjemmelaget på sin side hadde ikke nevneverdig å by på den første halvtimen, og KIL håndterte det aller meste godt. Vålerenga løftet seg riktignok inn mot pause, og kunne raskt ha utlignet.

Oppsummert en solid KIL-omgang som ut i 2. omgang gjennomførte hele seks bytter.
Her opprettholdt KIL sitt høye press, og 7-8 minutt ut i omgangen mottok danske Emil Arendrup Nielsen ballen på sin venstreside, og leverte et kunstverk av en scoring. Frekk scoring i en pen bue over Vålerengas keeper Jacob Storevik.

KIL mistet kontrollen på kampen etter målet, og Vålerenga begynte å styre mer og mer. KIL gjorde også etterhvert flere bytter, blant annet nysigneringen Wilhelm Ärlig.

Rett før 70 minutter var spilt, spilte de blåkledde seg gjennom KIL-forsvaret og Muamer Brajanac fikk sette ballen på åpent mål, og dermed var stillingen redusert til 1-2.

Etter 81 minutter utliknet Vålerenga da Ole Kamara fikk stå alene på bakre stolpe og satt ballen forbi Strömberg. Under 2 minutter senere satt ballen i nettet bak Strömberg nok en gang fra Vålerenga, da Brajanac satt sitt andre mål for dagen. Rett før fulltid fikk også Vålerengas Filip Thorvaldsen satt dagens siste scoring, og det hele endte med en 4-2- seier til Vålerenga.