Uavgjort igjen

Lyn tok ledelsen på straffespark, men Joel Nilsson utlignet etter pause. Det endte i tredje strake uavgjorte for KIL.

Annonse:

KIL – Lyn 1-1 (0-1)

Et giret hjemmelag tok imot Lyn på Gjemselund, og den første skikkelige applausen kom etter noen minutters spill. Start-debutant Andreas Dybevik og Lucas Haren kombinerte lekent og effektivt, og det farlige innlegget ble så vidt klarert til corner. Det ga forhåpentlig bud om hva som var i vente.

Et fint og tidlig innlegg fra Haren til luringen Adem Güven fulgte, men det ble litt for lang avstand til mål på headingen, og keeper fikk fanget kula i nevene.

Men i stedet var det bortelaget og deres tilreisende tilhengere som kunne juble. Litt ut av intet oppsto en situasjon nede ved dødlinja til venstre for August Strömbergs mål. En Lyn-spiller gikk i bakken, dommer pekte på straffemerket og Lyn feiret 1-0-ledelse.

KIL brukte litt tid på å komme seg etter trøkken, og den neste muligheten kom da vi rundet halvtimen. Güven jaget en lang ball inn bak Lyn-forsvaret, var først på den og slengte frem en fot for å avslutte. Målvakten var imidlertid raskt ute og gjorde vinkelen mindre, og avverget også det forsøket fra KIL-kapteinen.

Fem minutter senere kom Güven enda nærmere. Haren tok ned en fin crosser og fant rekkekameraten langs bakken foran mål, men 38-åringen rakk ikke stokke beina i tide, og den store muligheten ebbet ut med at ballen trillet inn til målvakt.

Ikke lenge etter det igjen, var det KILs tur til å rope på straffespark da Güven gikk i bakken etter en duell i boksen. Ropene ble ikke hørt.

Vertene kom stadig nærmere, og etter en fin ball ut til Noa Williams på venstre fra Dybevik, slo førstnevnte inn til Lucas Haren. Han ladet skuddfoten, men traff bare keeper, akkurat som gjorde på nok et forsøk like etterpå.

Få minutter etter at andre omgang hadde startet, var folk oppe fra setene i den tro at Güven hadde utlignet. Avslutningen fra bakre stolpe på et godt Joel Nilsson-innlegg etter fint spill var kontant, men like utenfor stolpen.

Og så, endelig. Etter flere forsøk og stadig å ha kommet nærmere, hadde KIL godt gjenvinningsspill og ballen ble spilt ut til Nilsson på venstresiden. Svensken dro seg innover i banen og var etter hvert fri nok til å fyre av et skudd. Det gikk i mål og man var like langt.

På et innlegg fra Haren rykket det i jubelfoten hos hjemmepublikum igjen, da først Güven var nær og Andreas Dybevik holdt på å få servert returen på et sølvfat, men oppofrende forsvarsspill hindret ny KIL-scoring ved den anledningen.

Med et kvarter igjen på klokka, kom Lyn til en farlighet med skudd fra returrommet. Harald Holter kastet seg ned og leverte en viktig blokkering på det harde forsøket.

Samme Holter slo en fin bakromsball på Güven da ni minutter av ordinær tid gjensto, og KIL-spissen kom alene med keeper, men havnet i tidsnød. Med en fin utrusning reddet målvakten nok en gang.

I samme øyeblikk som man gikk over i overtid på Gjemselund, fikk Daniel Lysgård mulighet til å fyre av. Et lite stykke utenfor også denne gangen.

KIL hadde mer enn nok muligheter, men var ikke skarpe nok. 

Mål: 0-1 (15., str.), 1-1 Joel Nilsson (54.).

Asset 1 Asset 2
1
Strömberg


17
Gjerstrøm
Substituted out 85'
5
Holmé
3
Thorkelsson
2
Nilsson
Substituted out 85'
Goal 53'


27
Dybevik
6
Holter
7
Taylor
Substituted out 70'
11
Williams


14
Haren
Substituted out 85'
9
Güven
Innbyttere
31
Mandé
19
Arendrup Nielsen
Substituted in 85'
10
Krogh Gerson
21
Lysgård
Substituted in 85'
20
Grundt
Substituted in 70'
8
Moberg
Substituted in 85'
26
Ärlig
28
Christiansen
48
Sandstad
Innbyttere
  • 31
    Mandé
  • 19
    Arendrup Nielsen
    Substituted in 85'
  • 10
    Krogh Gerson
  • 21
    Lysgård
    Substituted in 85'
  • 20
    Grundt
    Substituted in 70'
  • 8
    Moberg
    Substituted in 85'
  • 26
    Ärlig
  • 28
    Christiansen
  • 48
    Sandstad

Annonse fra Obos-ligaen: