Winnie klar for ny sesong

I mange år har Winnie Lind gjort en uvurderlig innsats for KIL. Det skal hun fortsette med også i år.

Annonse:

Hun har brukt ferie, fritid, dager og netter på å løse opp i støle muskler og pleie tunge bein. Det er nok ikke få KIL-poeng hun har skaffet eller reddet ved å få spillere klare til kamp. 

Men hva i all verden fikk ei som er født, oppvokst og har studert på andre siden av Atlanterhavet, vegg i vegg med metropolen New York, til å flytte til Kongsvinger?

Beskjeden som Winnie er, er hun først litt skeptisk til å snakke, men etterhvert tøer hun opp, og vi skjønner at hun har opplevd mye. Etter å ha tatt en bachelorgrad ved universitetet i New Jersey, fortsatte hun med masterstudier ved Columbia University i New York. Gjennom universitetet fikk hun etterhvert en ansvarsfull oppgave med å jobbe med kvalitetskontroll ved 16 sykehus i «The Big Apple».

Etter å ha drevet med dette en stund ble hun etter hvert oppfordret av professoren sin til å reise til Oslo for å studere det norske helsevesenet for å se forskjeller og likheter. Dette brakte henne til Universitetet i Oslo der hun hadde sin første tid i Norge.

- Planen var jo bare å være i Norge en liten stund for så å dra tilbake til USA og leve der. Jeg flyttet også tilbake en liten stund, men etter at jeg ble enke bestemte jeg meg for å dra til Norge igjen. Jeg ville at min datter skulle bli kjent med norsk kultur siden faren hennes var norsk, forteller Winnie.

Fortsatt har vi igjen å fortelle hvorfor mor og datter endte opp i Kongsvinger. Dette var også litt tilfeldig. Winnie fikk beskjed fra sykepleierforbundet i Norge om at hun med sin grundige utdannelse kunne få jobb hvor som helst. I 1975 valgte hun Kongsvinger – uten noengang å ha satt beina sine der.

- Jeg så på kartet. Kongsvinger var nær grensen til Sverige og da tenkte jeg at dersom jeg ikke trivdes i Norge var det ikke så langt å flytte til et annet land!

Etter å ha jobbet noen år på sykehuset på Kongsvinger trengte hun nye utfordringer. Det ble flere studier, og først nå begynte hun å drive med det hun er viden kjent for – å massere. På slutten av 1980-tallet fikk hun kontakt med Even Pellerud og Erling Engebråten i KIL som mente at fotballspillerne trengte regelmessig massasje. Stig Inge Bjørnebye var en av de første hun hjalp.

Da hadde hun eget institutt på Brusenteret. Senere ble hun initiativtaker til og medeier i Frisk Fokus helsesenter i svømmehallen før hun for noen år siden flyttet inn i koselige lokaler i Øvrebyen.

Etterhvert begynte ryktene om Winnies evner å spre seg både i og utenfor Kongsvinger, og det ikke bare blant idrettsutøvere.

- Håvard Gimse, som alltid har vært en stor KIL-supporter, fikk høre at jeg hjalp fotballgutta. Ei stund var han sikker på at han skulle måtte avslutte karrieren sin som pianist på grunn av overbelastning. Heldigvis ble han helt bra av behandlingen han fikk. Når han ble bedre hjalp han meg med å få andre musikere som kunder. Den mest kjente er nok Arve Tellefsen.

Winnie har begynt å trappe ned litt. 10-12 timersdagene har hun nå kuttet ut i helgene.

Hun hjelper fortsatt KIL-gutta flere dager i uka. Og hun gleder seg veldig til sesongstarten i kveld. 

- Det som driver meg er at jeg ser resultater. Når jeg kan hjelpe folk med å bli bedre gleder det meg veldig. Særlig det å være med KIL er givende. Det er flotte gutter som det er topp å jobbe sammen med, avslutter hun.

Denne saken er en oppdatert versjon av en artikkel skrevet av Jo Raabe som ble publisert på www.kil.no tilbake i 2012. 

Winnie1
Winnie Lind bruker flere dager i uka på å hjelpe KIL-gutta. Her behandler hun Even Bydal med kopping.
Winnie3
Winnie Lind er fortsatt sterk i klypene. - Winnie gjøre en fantastisk jobb for oss, sier Even Bydal.
Winnie5
Winnie Lind har bidratt i KIL siden 80-tallet!

 

Annonse fra Obos-ligaen: